Categorii Produse Naturiste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agent

 

Carti religioase

 

 

 

 

Formular Excel de comandă al produselor

Formular de comandă

 

 

 

TINCTURA DE PĂPĂDIE

 

(Taraxacum officinale)

 

  3bitter 3bitter 3bitter  3bitter 3bitter

 3bitter 3bitter 3bitter 3bitter 3bitter

 

Click pe imagini pentru a le mări !

 

 

   Produsul TINCTURĂ DE PĂPĂDIE este un extract alcoolic al întregii plante Taraxum officinale (rădăcină și frunze), în alcool de 40 % (v/v).

PĂPĂDIA, denumită științific Taraxacum officinale, este o planta erbacee din  familia Compositae, foarte răspândită la noi pe terenuri necultivate și cultivate.
Originară din Europa și Asia, păpădia este o plantă cunoscută și folosită de mii de ani pentru tratarea diferitelor boli. Astfel, medicina tradițională arabă o utilizează pentru tratarea afecțiunilor ficatului și splinei, iar în medicina tradițională chineză este asociată cu alte plante pentru tratamentul hepatitei.
În medicina tradițională românească are multiple recomandări: tonic amar și general, diuretic depurativ (cu eliminare masivă de colesterol), eupeptic, hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizează circulația sangvină, tonifiant al pielii etc. Se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecțiuni hepato-biliare (mărește secreția biliară, combate constipația survenită în urma unor disfuncții hepatice). Prin diureza pe care o produce ajută la eliminarea toxinelor din organism și, indirect, în eczeme și alte boli de piele, în gută, reumatism și ateroscleroză. Frunzele proaspete de primăvară, remineralizante și detoxifiante, se folosesc în salate sau preparate culinare. În uz extern se recomandă în celulită, varice, ten iritat, înroșit, cu pete, pistrui.
O mare parte din utilizările empirice ale preparatelor pe bază de păpădie au fost confirmate pe baza cercetărilor științifice. Comisia Europeană a aprobat utilizarea în uzul intern a preparatelor pe bază de frunze și rădăcini de păpădie, în tulburările fluxului biliar, în stimularea diurezei, în anorexie și dispepsie. Majoritatea forurilor științifice de fitoterapie recomandă extractele pe bază de păpădie în restabilirea funcțiilor hepato-biliare, în dispepsii, în afecțiuni gastro-intestinale, în balonări, flatulență și stimularea diurezei.
Frunzele și rădăcinile de Păpădie conțin lactene triterpenice (endesmanolide și germacranotide); triterpene (beta-amarină, taraxol și taraxerol); hidrați de carbon (inulină 2% primăvara și 40% toamna); carotenoide în special luteină; acid gras miristic; flavonoide (apigenină și luteolină); acizi fenolici, cafeic și clorogenic, fitosteroli: sitosterol, stigmasterol și taraxasterol; zaharuri între care fructoză cca. 18% primăvara; vitamina A până la 14 000 U.I. la 100g plantă; colină, mucilagii, pectine și săruri minerale, în special potasiu (1,8 - 4,5%), azot, calciu, fosfați și vitaminele B, C și D – vitamina C este în cantități mari primăvara, înainte de formarea tulpinii florifere.

RECOMANDĂRI MAJORE:
Intern
Afecțiuni hepato-biliare: fiind o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier și vitamine – frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C și D – specialiștii recomandă păpădia în tratamentul bolilor de ficat, chiar și în cazurile de ciroză. În plus, triterpenele conținute de păpădie stimulează funcția antitoxică a ficatului și modifică caracteristicile fizico-chimice al bilei ușurând procesul de eliminare a toxinelor la nivelul căilor biliare.
Hipercolesterolemie
Tulburări circulatorii (cianoză, varice, hemoroizi)
Constipație: rădăcina acestei plante, când este corect procesată, constituie unul dintre cele mai bune laxative.
Adjuvant în dietele pentru slăbit: ajută la arderea grăsimilor.

Extern
Varice
Celulită
Ten iritat și cu pistrui

ALTE RECOMANDĂRI:
Afecțiuni renale: flavonoidele sunt responsabile de acțiunea diuretică, îmbunătățind activitatea rinichilor. Păpădia este o sursă importantă de potasiu și poate completa pierderile acestei substanțe datorate utilizării altor plante diuretice. Aceasta face ca păpădia să fie un diuretic sigur în cazurile de retenție de apă.
Anemie
Scade tensiunea arterială: prin acțiunea sa diuretică.
Gută, reumatism, artrită
Afecțiuni ale pancreasului, stomacului, splinei
Acnee, eczeme, boli de piele

CONTRAINDICAȚII:

 

 

Cantitate: 50 ml

 

Pret : 6 RON

 

 

 

 

Comanda